Aggtelek – Wieliczka, postakocsi kaland 2005-ből

Határon belül - 93.000 km2


Kazincbarcika – Budapest ráadással.

Talán a legszebb könyv Bagyinszki Zoltán és a debreceni Tóth Kiadó együttműködésében. – egyedi különleges témával: történelmi városaink bemutatásával.
Térkép, az egykori európai jelentőségű magyar postakocsi útvonal teljes hálózatával, ill. a szerelvény – a 3 „lóerővel”. Az 50 éves város Kazincbarcika, Aggtelek, Kassa, Eperjes, Limanova, Ószandec, Krakkó, további kisvárosok, természeti szépségek. A Kárpátok hegyei, barlangok-sóbánya és a Hucul ménes lovai.
E lófajta egykor a hegyvidék meghatározó (erős és igénytelen) szállító állata volt. Ezek a hucul lovak húzták hegyen – völgyön, országúton, földúton, falvakban városokban majd egy héten át, a Kazincbarcikáról indult nosztalgia postakocsi szerelvényt az egykori sóút mentén egészen Krakkó városáig.
Ez mind megtekinthető a magyar- angol- lengyel nyelvű album 150 oldalán látható 329 fotó segítségével ( ebből kb. 8-10 % vendégfotó a magyar és a lengyel Világörökség témaköréből.)
A B/4 méretű, keményfedelű könyv terveit Juhász Valéria készítette, olvasható annó a szűkített könyvismertetőben.
12 éve a Budapesti Utazási kiállításon szervezett könyvbemutató alkalmával királyi szinten, méltó módon fogadták a város standján a szerzőt Bagyinszki Zoltánt, a sajtót és az érdeklődő vendégeket.

Bagyinszki Zoltán

Hozzászólás tiltva.