Siófok – Annie villa

Határon belül - 93.000 km2


A 2 szintes siófoki villaépület a Balaton – környékének egyik legszebb szecessziós alkotása.

Siófok belvárosához közel, a kápráztató üdülők, villák, nyaralók között – a sok nem szép, jellegtelen vagy hivalkodó “modern” épület takarásában …… található az Annie villa.
A Batthyanyi u 18 szám kertjében egy igazán látványos és értékes 2 szintes villa épült a múlt század elején , látszik a küllemén igényes a tulajdonos nem olyan régen lehetett renoválva / igazán megérdemelte a gondoskodást a több mint 100 éves épület.
Optika elé valóan szépek a részletek, az erkélyek ,a rézdomborítású tető és a különleges félkör formájú nagyméretű ablak a főhomlokzaton.
Most ősszel fényképezőgépemmel körbejártam – a belső szépségeinek bemutatását egy következő alkalommal tervezem. Az asszimetrikus kialakítás minden oldalról esztétikai élményt jelet a szépet, az építészetet kedvelő turista – fotós számára,
igazán érdemes megtekinteni. Több helyen apró kék Zsolnay majolika virágdíszek kerültek a falakra, amelyek mellett fehér vakolt nagyobb virágok is megjelennek.
A hátsó falsík jellegzetesen, ívelt attikával ( mellvédszerű fal) takarja- díszíti a tetőzet alsó részét és a sarkokat is. Helyi információk szerint a közelben több hasonló gyönyörű épület is volt, amelyek pár éve tűntek el a sétáló szemek elől…….

Bagyinszki Zoltán fotográfus

Hozzászólás tiltva.