Névjegy

Bagyinszki  Zoltán
fotográfus 

Tisztelt és Kedves Barátom! – az Értékek Barátja!
Köszöntelek a honlapomon.

Rövid gondolatok a honlap fotósáról, szerkesztőjéről:
Sok szép hazai és határon túli szakmai és művészeti élménnyel és fotós programmal telítve, bejártam a 64 magyar történelmi vármegyét – többször is. (könyvek, kiállítások, előadások, értékek népszerűsítése a honlapom céljaival feladataival kapcsolatban jártam az ÉN ÚTAMAT.)
E gazdag digitális „őrhelyet” folyamatosan bővítem, frissítem, több, mint 70.000 fotó és a tartalmas szöveges ismertető révén, amely elsősorban nemzetünk művészetét, történelmét, vonzerőit, értékeit mutatja be – az épített és természeti környezet legszebbjeiből válogatva. Sokszor közelítve, meghaladva a napi több, mint 1000 fős látogató – letöltő számokat. Mindezt saját erőből, díjmentesen.
A történelmi Magyarország régiói alapján könnyen kereshetők a népszerű és kevésbé ismert városok települések, témakörök ABC- alapján rendszerezve. Kiállításaim száma az elmúlt 30 évben meghaladta a 100 alkalmat Magyarországon, Európában és Amerikában.
A fájó TRIANON témakörben több sorozattal is jelentkeztem a történelmi tragédiához kapcsolódó gazdag válogatással, fotóanyaggal.
Talán a kastélyok – várak -a magyar építészet sorozat, az Erdély könyvek (39 könyv album szerzője társszerzője lehettem.) és néhány éve a Szecesszió Világnapi programok és a szecessziós albumok voltak a legszebb élmények, fotóssikerek számomra. Jelenleg Erdély szecessziós épületeit rendezem egy digitális adatbázisba. Ebből egy válogatás Kovászna város részére került átadásra – kiállítási fotóanyagként.
Az „úton levés” számomra természetes jelenség, már életmódot jelentő tevékenység- persze mindezek elsősorban a fotózáshoz a hazai értékekhez történelemhez kapcsolódnak. Az épített örökséghez és a természet szépségéhez. Hol egyedül, hol a családommal, hol a barátaimmal az élményeket megosztva a szépre fókuszálva indultam el, majd tértem haza otthonomba.
Életem a munkám jelentős részben Gyulához és a kultúrához, a turizmushoz -a szervezőmunkához kapcsolódott. (Bővebb információ a honlapom elején a kiállítási és a könyvlista segítségével.)
Igazán szerencsésnek mondhatom magam, hiszen a Himnusz költeményt anno megzenésítő zeneszerző, Erkel Ferenc szülővárosában élek Gyulán. Így a mai sikerek mellett adott az Erkel kultusz révén is az érdemi odafigyelés az alföldi kisvárosra. Külön is köszönöm családom, feleségem Zsóka segítségét – türelmét, támogatását.

Gyula, 2024.

 

Vélemény, hozzászólás?