Kecskemét – Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató 2013

Határon belül - 93.000 km2

Kecskemét 2013, a honvédségi repülőtér

Repülő nap, szuper – show, fesztivál, fantasztikus bemutató, nemzetközi találkozó a jelzőkkel sorjázhatunk még. Egy biztos számomra igazi élmény volt, egykori repülő tanoncként 124 felszállással és több mint 24 óra repült idővel – már csak történelem.
A gépek, a csodás teamok, a fizikát és az aerodinamikát meghazudtolva kápráztatták el a nagyérdeműt, a szombat i 60.000 fős közönséget. Érdemes volt vállalni a néha türelmetlenkedő tömeget,
A 40 FOK KÖRÜLI HŐSÉGET, AZ UTAZÁST, IGAZÁN MEGÉRTE KECSKEMÉTRE LÁTOGATNI.
A földön a sok ismert és ismeretlen gépcsoda, a kedves szervezők, a hideg sör ….A remek program a levegőben amelyet a képek talán alá is támasztanak, sorban jöttek a produkciók a szép gyakorlatok, látványos – félelmetes dinamikus elemekkel tarkítva. Na és a hangerő,a robaj amikor az 5 db. SZU 27-es elindult az valami elképesztő fülsiketítő repesztő hangzást jelentett mindenki számára.
Mindezt a képek segítségével a sok érdekes repülőgépből, a formációkból egy párat kiemelnék, bemutatnék az Önök számára.

Besenyei Péter világbajnok kisgépéve látványos jobban követhető igazi műrepülő figurákat rajzolt az égre.

Szólóban néhány repülőgép: a MIG 21L, a HH 139, az A-109, az F-16, a SAAB105OE, a LI-2, L-29, MIG-15

És a látványos kötelékek:
1. Magyar- Gripenek 5 db. ( nem teljesen kötelékként….)
2. Horvát- PC- 9 esek 6 db.
3. Spanyolok – 7db. C-101-esei
4. Török légierő F-5-ei 5 db.
5. Olaszok- 10 db. MB – 339 , csodás és látványos kűr volt
6. Lettország – L-39 5 db,
7. Oroszok- 5 db. SZU-27 , a tekintélyes „Orosz Vitézek”

Remek nap szép élmény, köszönöm Kecskemét, köszönet a támogatóknak és a szervezőknek, na meg a pilótáknak is természetesen. Az égre festett felejthetetlen színes műalkotások, a szívet formáló figurával együtt valódi közönség élményt látványosságot jelentett számunkra.

Bagyinszki Zoltán

Hozzászólás tiltva.