Dallas – A modern világváros – (USA, Texas)

A nagyvilágról

Dallasról az ismétlődő Dallas film apropóján.

A szerző fotográfus 10 évvel ezelőtt járt, fotózott, kiállított a világhírű városban.

Dallas utcáin valódi fotósélmény volt a séta, különösen hogy a sorozat, a világhírű TV- filmsorozat képeit (utcáit, épületeit, hangulatát) láthattam magam előtt élőben, ezt most megosztom Önökkel.

Talán a Jockey Ewing szerep – (Larry Hagman – Kránitz Lajos magyar hangjával) és az alakítás volt a legemlékezetesebb, az egész Story az ami a város igazi ismertségét, világhírét jelenti mindenki számára.

MAGAM IS A LEGTÖBB RÉSZT MEGNÉZTEM ÉVTIZEDEKKEL EZELŐTT A DALLASBÓL.
(még a Southfork Ranc- ra is elvittek a vendéglátók…)

Erre emlékezve ajánlom e pár fotót a városról – amely igazi amerikai modern világváros, Jockey városa.

BAGYINSZKI ZOLTÁN

Dallas az USA Texas államának északkeleti részén fekvő városa.

Lakosainak száma meghaladja az 1 200 000-et, amivel az USA kilencedik legnépesebb városa. Dallas ezenkívül a legnagyobb városa a még Fort Worth, Arlington, Denton, Plano és egyéb más nagyobb települések által közre fogott agglomerációnak. A térség több mint 5 800 000 lakosával egyben az ötödik legnépesebb agglomeráció az USA-ban.

Dallas a 1960-as, 70-es években indult rendkívül gyors fejlődésnek, a 2000-es évekre az USA meghatározó közlekedési csomópontjává vált, és fontos pénzügyi és IT-központ is.

Belvárosát magas toronyházak uralják, melyek nagy cégek irodáinak adnak otthont, itt érdemes felkeresni a Reunion Tower-t, melynek tetején elegáns étterem működik, innen csodálatos kilátás nyílik a városra és az azt körülvevő vidékekre. Érdemes végigmenni a város fő utcáján a Main Street-en, mely Dallas kereskedelmi központja, és ellátogatni a West End negyedbe, amely a város szórakoztató és pihenő központja, számos mozival, színházzal, bárral és éjszakai klubokkal. Finom ételeket fogyaszthatunk a Deep Ellum negyed elegáns éttermeiben, és megpihenhetünk a csodálatos Thanks-giving Square-en, ahol gyönyörű szökőkutak és virágos kertek várják az arra járókat.

Keressük fel a város múzeumait, a Dallas Museum of Art-ot, mely egy csodálatos művészeti gyűjteményt mutat be, és a Sixth Floor Museum-ot, mely a Kennedy gyilkosságról szól, John F. Kennedy-t a városban lőtték el 1963. november 22.-én.

Fantasztikus élményben lehet részünk, ha felkeressük a város népszerű parkjait, a Mountain Creek Lake Park-ot, ahol egy gyönyörű tó partján pihenhetünk, és a Fair Oaks Park-ot, ahol koncertek és színházi előadások zajlanak, valamint itt található az elbűvölő Dallas Arboretum and Botanical Gardens.

Forrás: wikipédia, usatravel.hu

Vélemény, hozzászólás?