Mezőhegyesi lovas VB. Fogathajtó verseny – megnyitó

Határon belül - 93.000 km2

Hét ország negyvenhárom versenyzője indul a fiatal fogatlovak idei, már negyedik világbajnokságán Mezőhegyesen a jövő héten, szerdától vasárnapig.
Az Ausztriából, Lengyelországból, Luxemburgból, Németországból, Olaszországból, Romániából és Magyarországról érkező versenyzők egyes, kettes és négyes fogatokkal mérkőznek meg egymással.
A házigazda ménesbirtok Papp János kettesfogathajtó magyar bajnokkal indul, aki nonius fajtát hajt, de a magyar történelmi lófajták közül indulnak például lipicaiak is.
Az egyértelmű favorit Németország, hiszen versenyzői az elmúlt három évben tizenkét érmet gyűjtöttek be, közöttük hat aranyat. Erősnek számít ebben a kategóriában Lengyelország is a hét érmével.
A hajtók közül a legnagyobb név a lengyel egyesfogat-hajtó világbajnok Bartlomiej Kwiatek, aki húgával, Weronikával negyedszer indul Mezőhegyesen.
A magyar fogatok Mezőhegyesen és Füzesgyarmaton készültek a világbajnokságra a német Peter Fischer kapitány segítségével, aki a szervezők szerint a magyar lovak és hajtók fejlődését tapasztalta, a mezőhegyesi adottságokat szupernek nevezte és a magyaroktól az idén vb-érmet vár.

http://www.nemzetisport.hu/egyeb_egyeni/lovassport-fiatal-fogatlovak-vb-je-mezohegyesen-2655461

Hozzászólás tiltva.